MU PHAD KAPHRAO

Varkensvlees met verse Thaise basilicum

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

  • 250 gram varkensvlees (haas of filet)
  • handvol Thaise basilicum blaadjes ( bai kaphrao )
  • 80 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 8 chilipepertjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel oestersaus

Bereidingswijze

Maak grof gehakt van het varkensvlees met behulp van een hakmes of keukenmixer. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm. Snijd de ui in dunne ringen en plet de knoflook en de chilipepertjes met een hakmes. Pluk de blaadjes van het basilicum.

Verhit de olie in de wok en roerbak chilipepertjes en knoflook tot deze goudbruin zijn. Varkensvlees toevoegen en enkele minuten roerbakken. Voeg vissaus, suiker en oestersaus toe en roerbak tot vlees gaar is. Eventueel een scheutje water toevoegen als het mengsel droogkookt. Sperziebonen en ui toevoegen, eventjes roerbakken. Thaise basilicum erdoor mengen en nog een minuutje roerbakken. In plaats van varkensvlees kan men ook kipfilet,biefstuk of garnalen gebruiken. Voor een vegetarische versie gebruikt men tauhu (tofu). Er is ook een vegetarische oestersaus op basis van paddestoelen en ipv vissaus kan men wat zout nemen.

KAPHRAO
Share This