KAENG KHIAO WAN KAI

Kip in groene zoete curry

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 3 dl cocosmelk (of cocoscream)
  • 4 Thaise aubergines
  • 15 Thaise basilicum blaadjes (bai horapha)
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 citroenblad

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in dunne plakjes van zo’n 4 centimeter lang. Snijd de aubergine in 4 gelijke partjes.Snijd het citroenblad in dunne reepjes. Snijd de spaanse peper 2 maal schuin in de lengte door en verwijder de zaadjes.

Verhit de olie in de wok en roerbak de groene currypasta tot het aroma vrijkomt. Zet vuur laag en voeg beetje bij beetje de helft van de cocosmelk toe,blijf roeren en laat mengsel even doorkoken.Voeg de kipfilet en de dunne reepjes citroenblad toe en roerbak tot de kipfilet gaar is.Doe de rest van de cocosmelk en de Thaise aubergines erbij en laat even doorkoken.Op smaak brengen met de suiker en de vissaus.De basilicum blaadjes en de rode pepers toevoegen en nog éénmaal doorroeren.Garneren met wat basilicum blaadjes en wat rode peper. Wordt alleen cocoscream gebruikt dan wordt de curry romiger. Eventueel wat water toevoegen om de curry te verdunnen.

In plaats van kipfilet kan men ook biefstuk,varkenshaas,vis of garnalen gebruiken. Voor een vegetarische curry kan men een mix van verse groenten bijv. bloemkool, broccoli,babymais,wortel,Thaise aubergine,boontjes,kouseband,peultjes,champignons en tauhu (tofu) nemen.

KAPHRAO
Share This